Vámköltségek

Az EU-országok közötti kézbesítés során nem merülnek fel vámköltségek. 

Azonban a más országokból importált áru esetén elképzelhető, hogy vámfizetésre lesz köteles. E költség mennyisége számos változó függvénye és ezek a hatáskörünkön kívül esnek, illetve országonként különbözőek, nem tudjuk előre kiszámolni Önnek a valószínűsíthető költségeit. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi vámhivatallal, ha többet szeretne megtudni az Ön országára vonatkozó vámköltségekről. 

Vámköltség visszatérítése:

Ha a megrendelése vámköltséggel jár, akkor felveheti a kapcsolatot a Fruugo ügyfélszolgálatával és beküldhet egy visszatérítési kérelmet. Ennek sikerességéhez először be kell fizetnie a vámköltséget, majd el kell küldenie nekünk ennek bizonylatát.

A kérelem beküldéséhez lépjen vissza az előző oldalra és használja interaktív Súgónkat, válaszoljon meg néhány kérdést és már kezdheti is.

Ha lemondja és visszaküldi a vámköltséggel járó megrendelését:

Ebben az esetben a vámköltségek nem kerülnek visszatérítésre, de felveheti a kapcsolatot a helyi vámhivatallal, akik segítenek Önnek abban, hogy közvetlenül tőlük kapja meg a visszatérítést.

Ha azután küldi vissza a termékeket, hogy visszatérítettük Önnek a vámköltséget:

Csak a megrendelése eredeti összegéig áll módunkban visszatéríteni Önnek a költségeket, így a visszatérített árból levonásra kerül a vámköltség, amelyet már visszatérítettünk Önnek. El tudjuk küldeni Önnek a visszaküldés bizonylatát, ha szüksége van erre ahhoz, hogy országa vámhivatala visszatérítse Önnek a termékekre kivetett adókat. 

Vámkezelési késedelem

Az áruk országába történő beszállításához elengedhetetlen folyamat a vámkezelés. Ez a folyamat általában perceket vagy órákat vesz igénybe, de tovább is eltarthat abban az esetben, ha az árukat kiválasztják ellenőrzésre, illetve a kiemelkedő forgalmú időszakokban (pl. karácsonykor).

Az általunk becsült szállítási idő nem veszi számításba a vámkezeléshez szükséges időtartamot.

Behozatali engedély

Néhány termék esetén behozatali engedélyre van szüksége. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot abban az esetben, ha erre van szükség ahhoz, hogy a csomagja eljusson Önhöz és a segítségére leszünk. A Fruugo nem vállal semmilyen felelősséget az ilyen helyzetekért.